Mi az a coaching?

A coaching egy olyan megoldásfókuszú módszer, melyet teljes mértékben a kliens igényeihez szabunk. A folyamat során először a probléma, elakadás minél pontosabb megfogalmazására törekszünk, majd felállítunk egy olyan célt, amin a hozzám forduló dolgozni szeretne. Lehet ez egy elakadás kezelése, egy döntés meghozása, az önismeret fejlesztése, választalálás egy kérdésre - a legfontosabb, hogy csak azzal és olyan mélységben foglalkozunk, amit a kliens behoz, ami a számára fontos. Én nem teszek javaslatot semmiféle megoldásra, nem én határozom meg a közös munka témáját és lefolyását.

A coaching erősen jelen- és jövőfókuszú, és hisz abban, hogy a kliens képes önmagában megtalálni a válaszokat, és sorsa aktív alakítójaként saját erejéből és lehetőségeiből képes a változásra. Ebben a folyamatban kísérem, segítem őt.

Ehhez kérdezéstechnikát és különféle teszteket, feladatokat használok, melyekkel újfajta szempontokat szeretnék adni a kliensnek önmaga megismeréséhez, a probléma átkeretezéséhez.
A kreatív alkotást, festést, rajzolást kedvelő klienseimmel képzőművészeti és irodalmi ihletettségű feladatokat is örömmel alkalmazok a közös munka során - így újabb különleges perspektívákat találhatunk a felmerülő kérdések megválaszolására.
Egy coaching-folyamat 5x60 percből áll, az öt alkalom ára 25.000 forint.